Zelf een littleBit maken? Ja, dat kan!

In Little by littleBit aan de slag met schakelingen kun je lezen hoe je op een leuke laagdrempelige manier aan de slag kunt gaan met littleBits, maar littleBits geven je ook de mogelijkheid om zelf bits te maken.

Je hebt dan drie echte ‘handson skills’ keuzes:

  • proto Bit
  • perf Bit
  • Bit Snaps

 

De proto Bit

De proto Bit is wat littleBits ingenieurs gebruiken om nieuwe Bits en prototypen te bouwen. Hack bestaande Bits, of bedenk een gloednieuwe door verbinding te maken met printplaten of soldeerloze insteekbladen. Met de proto Bit heb je directe toegang tot de aansluitpunten die nodig zijn om metingen te verrichten en verbinding te maken met andere instrumenten.

De perf Bit

Deze bit bestaat uit een standaard 0,1″ (2,54mm) printplaatje met spanning- en aarde bussen in de lengte. Net als alle bits, zijn beide kanten voorzien van een BitSnap waardoor de module gemakkelijk overal in een littleBits schakeling kan worden geplaatst. Zo kun je jouw eigen tussenschakeling bouwen door sensoren, actuatoren en andere componenten rechtstreeks op het perfboard te solderen en ze aan de bussen te verbinden.

Bit Snaps

BitSnaps zijn de kleurgecodeerde, magnetische connectoren. Deze vind je op beide zijden van alle littleBits modules. Bit Snaps kun je gebruiken om eigen modules te maken door Bit Snaps aan beide kanten van een printplaat te bevestigen.

Bits

littleBits spanning- en stroommeter

In de praktische lesopdracht in deze blog gaan we aan de slag met de perf Bit.

Het idee achter deze opdracht is meerledig:

  • Laten zien dat je een bestaande technische oplossing naar eigen wens kunt aanpassen.
  • Technische basisvaardigheden praktisch inzetten.
  • Inzicht krijgen in hoe een USB-aansluiting er in de basis uitziet en werkt.
  • Inzicht krijgen in hoe een littleBit in de basis werkt.
  • Een bruikbaar eindproduct.
 

Het is een met name praktische lesopdracht waarbij er tijdens het maken bestaande kennis en vaardigheden worden gebruikt, nieuwe kennis wordt opgedaan en de aanwezige vaardigheden kunnen worden verbeterd.

Lesopdracht Spanning- en stroommeter

 

Wil je meer weten over littleBits? Bekijk dan: Introductie & unboxing littleBits Codekit

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *