LEGO SPIKE Prime introductie

SPIKE™ Prime is het nieuwste wat LEGO® Education te bieden heeft op het gebied van STEAM.

Als je bekend bent met de andere LEGO Education-reeksen, weet je dat LEGO WeDo geschikt is voor kinderen van 7 tot 11 jaar, en LEGO MINDSTORMS is ontworpen om tieners vanaf 14 jaar mee te nemen op een codeerreis tot op volwassen leeftijd. Met SPIKE Prime wordt het gat tussen deze twee pakketen opgevuld. Het is dus bedoeld voor leerlingen van de onderbouw in het voorgezet onderwijs, of de gevorderde -programmeurs- leerlingen op de basisschool.

Wat is LEGO SPIKE Prime?

LEGO SPIKE PRIME is ontworpen om leerlingen uit te dagen en hen voor te bereiden op een leven in de 21e-eeuwse maatschappij. Het biedt  spannende en multisensorische leerervaringen door het combineren van creativiteit en coderen.

 

Wat is het verschil tussen LEGO en LEGO Education?

LEGO Education ging ongeveer 40 jaar geleden van start met als doel om samen met leerkrachten en onderwijskundigen LEGO te ontwikkelen. Deze LEGO moest speelse leerervaringen bieden en onderwerpen tot leven te brengen in de klas om leren leuk en impactvol maken.

In 1998 kwam LEGO Education met MINDSTORMS -niet zoals het huidige mindstorms nu is- en bracht toen voor het eerst een STEAM product naar het klaslokaal. Het succes van de MINDSTORMS EV3 in 2013 is de basis geweest voor de huidge LEGO Education pakketen en biedt hiermee leraren en onderwijskundigen spannende en effectieve middelen om creativiteit te stimuleren en leerlingen te enthousiasmeren voor coderen.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *