Innovatief onderwijs binnen handbereik
Jan Valk

Opdrachten uitgevoerd voor o.a.:

Mijn naam is Jan Valk , docent Design & Technology op het Develsteincollege, met een focus op toekomstgericht onderwijs.

Als docent ben ik direct betrokken bij het STO, verzorg ik workshops voor docenten en kennismakingslessen aan leerlingen uit het basisonderwijs.

Naast het lesgeven verdiep ik mij met passie in nieuwe technologische leermiddelen en hun toepasbaarheid in het onderwijs, projectmatig werken, het ontwikkelen en schrijven van lesmateriaal en het ondersteunen van docenten bij het implementeren van technologie in hun onderwijs

Jan is een gedreven, vakkundig en benaderbaar persoon. Drie punten waardoor de samenwerking erg prettig was. En de focus steeds opnieuw gelegd werd om leerkrachten enthousiast maken voor techniekonderwijs. De passie waarmee Jan spreekt heb ik nog bij weinig mensen gezien. Jan vraagt door en zit vooral op de inhoud. Als je een goede sparringspartner wil hebben voor techniekonderwijs, dan zou ik Jan aanbevelen.

Microsoft 365

Verschillende Office 365 producten inzetten binnen jouw lessen?

Ontdek samen met mij hoe Microsoft 365 jouw onderwijs een update kan geven!

Workshops & trainingen

Ben je toe aan verbetering, verandering en/of verdieping van jouw kennis en vaardigheden?

Volg een training of vraag een workshop aan!

Voor zowel beginners als gevorderden.

Onderwijs- ontwikkeling

Vernieuwen betekent keuzes maken. Hierin kan ik een adviserende, ondersteunende en begeleidende rol in spelen.

Vraag advies om weloverwogen keuzes te maken

Lesmateriaal

Het curriculum verbeteren, nieuwe technologische leermiddelen implementeren of eigen lesmateriaal ontwikkelen?

Mijn objectieve ondersteuning kan jou daarbij helpen!

Ervaring

Ik sta al vele jaren voor de klas, heb op alle onderwijsniveaus in het VO ervaring opgedaan binnen de verschillende facetten in een school,
heb bijgedragen aan verschillende onderwijsontwikkelingen en schrijf lesmateriaal. Als docent ben ik ook betrokken bij het STO en geef ik vanuit die rol workshops aan docenten in het basisonderwijs

Vakkennis

Technologische ontwikkelingen vragen om verandering. Zodoende groei ik mee met mijn vak en zoek de verbinding tussen oude en nieuwe kennis en vaardigheden.

Microsoft Innovative Educator Expert

MIE experts helpen Microsoft om innovatie in onderwijs te leiden. Daarnaast leveren ze waardevolle input voor Microsoft voor de ontwikkeling van nieuwe producten en tools in het onderwijs door het uitwisselen van hun ervaringen met het oog op innovatie.

Innovator

Stilstaan is geen optie. Vernieuwing betekent leerlingen voorbereiden op de toekomstige maatschappij. 

Zowel op het gebied van hard-skills als soft-skills met een hands-on en minds-on mentaliteit.

e-Learning

Als school de mogelijkheden van ICT benutten en docenten verschillende mogelijkheden geven om leerlingen nieuwe leerervaringen te bieden.

Technologie

Welke technologische leer- en hulpmiddelen zijn er allemaal, wat onderscheidt ze van elkaar en hoe pas je ze toe in de les? Dit zijn vragen waar ik graag antwoord op geef.

Richt zich op een praktijkgerichte benadering van toekomstbestendig onderwijs, met een hands-on en minds-on aanpak.

Hands on Skills helpt je ontdekken hoe je op innovatieve wijze jouw lessen kunt verrijken en de brug kunt slaan tussen het onderwijs van nu en de technologie van morgen.”