Inspiratie Microsoft 365

Microsoft 365, Tutorials

27 nov 2021

Aandacht voor sociaal-emotionele skills met Reflect

Geef met behulp van de app Reflect van Microsoft Education op het sociaal-emotionele vlak aandacht aan de leerling. Laat ze zich gezien en gehoord voelen, werk aan hun soft-skills en zorg voor een gezonder leerklimaat in de klas.

Jan Valk

Microsoft 365, Skills, STE(A)M

3 dec 2020

Hacking Data – Wat is nu eigenlijk data?

Leerlingen komen het woord data te pas en te onpas tegen, maar wat is data nu eigenlijk precies? Microsoft Hacking STEM biedt met behulp van Excel een manier aan om leerlingen te laten ontdekken wat data nu precies is en hoe je dit in de basis kunt organiseren en visualiseren.

Jan Valk

Microsoft 365, STE(A)M

6 nov 2020

Microsoft Teams inzetten bij Project Based Learning

Hoe Office 365 met Teams als middelpunt in combinatie met apps van derden kan helpen bij het op een projectmatige aanbieden van onderwijs.

Jan Valk

Microcontrollers, Microsoft 365, STE(A)M

13 sep 2020

Hacking STEM – Spectroscoop

Een van de Hacking STEM projecten is elektromagnetische straling meten. Waarbij het doel is om leerlingen d.m.v. het bouwen van een spectroscoop kennis te laten maken met elektromagnetische straling en het kleurenspectrum.. Dit project is door ons “gehackt”.

Jan Valk

Microcontrollers, Microsoft 365, STE(A)M

6 sep 2020

Hacking STEM – De telegraaf

Heeft als doel om onze leerlingen bij het vak Techniek praktisch aan de slag te laten gaan, met focus op zowel praktische vaardigheden als de basisbegrippen van elektriciteit, zoals toegepast in onze maatschappij.

Jan Valk

Microcontrollers, Microsoft 365, STE(A)M

6 sep 2020

Hacking STEM – Feestverlichting

Een van de Hacking STEM projecten is Party lights. Waarbij het doel is om leerlingen kennis te laten maken met elektrische schakelingen en schakelaars. Dit project is door ons “gehackt”.

Jan Valk