Het Gebruik van A.I. in MS Teams: Efficiënter Werken met Opdrachten

Het integreren van kunstmatige intelligentie (A.I.) in MS Teams kan het proces van het maken van omschrijvingen en rubrieken voor opdrachten aanzienlijk vereenvoudigen. Hieronder laat ik je zien hoe je dit stap voor stap kunt doen. 

De genoemde tijden per stap verwijzen naar de momenten in de videotutorial.

Korte en bondige omschrijvingen maken (00:00 – 00:29)

Begin met het maken van een korte en bondige omschrijving van je opdracht. Gebruik A.I. om deze omschrijving uit te breiden met specifieke leerdoelen en andere relevante details. Dit zorgt ervoor dat de opdracht duidelijk en volledig is zonder dat je hier zelf veel tijd aan hoeft te besteden.

Een rubriek maken met A.I. (00:30 – 01:31)

Met behulp van A.I. kun je ook rubrieken (beoordelingscriteria) voor je opdrachten creëren. Dit kan automatisch gebeuren, waarbij de A.I. op basis van de ingevoerde gegevens een uitgebreide en gestructureerde rubriek genereert. Dit helpt om consistente en objectieve beoordelingscriteria te waarborgen.

Exporteren en herschrijven van Rubrieken (01:32 – 01:46)

Nadat de rubriek is gemaakt, kun je deze exporteren als een CSV-bestand. Vervolgens kan Chat GPT dit bestand herschrijven en aanpassen aan het niveau van de doelgroep, waardoor de rubriek beter aansluit bij de behoeften en vaardigheden van de leerlingen.

De door mij gebruikte prompt na het uploaden van het uit Teams geexporteerde .CSV bestand:

“Herschijf de gehele rubriek in dit bestand op het niveau van een 12 jarige.”

Rubriek importeren in een opdracht (01:47 – 02:07)  

Hoewel je een rubriek kunt importeren in een opdracht, accepteert Teams de door Chat GPT gecreëerde CSV-bestanden niet. Het is dus nodig om de inhoud handmatig te kopiëren, wat enige extra tijd kost, maar in schril contrast staat met de heoveelheid tijd die het bespaart.

Conclusie

A.I. fungeert hier als een waardevol hulpmiddel dat aanzienlijke tijdsbesparingen oplevert, ondanks dat er nog enige handmatige aanpassingen nodig zijn. Het zou ideaal zijn als je direct binnen Teams specifieke prompts kunt gebruiken om Chat GPT volledig overbodig te maken. Tot die tijd blijft het gebruik van A.I. in MS Teams een efficiënte manier om de kwaliteit en consistentie van opdrachten en beoordelingscriteria te verbeteren.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *