Cijfers in MS Teams opdrachten

Als je met Microsoft Teams werkt is het natuurlijk ideaal om een Classwork module in te richten met de bijbehorende opdrachten, de leerlingen daar hun werk in te laten leveren en vervolgens feedback en een beoordeling te geven.

Bij het instellen van een opdracht is het al langer mogelijk om een rubric en/of punten toe te voegen om de ingeleverde opdracht te beoordelen.

Mijn collega’s en ik beoordelen veel van onze opdrachten met een letter (gekoppeld aan een onderliggend cijfer) in het leerlingvolgsysteem. Echter kon je geen letters toe kennen als cijfer in Teams. Nu kan dat wel!

In Teams > Cijfers > Instellingen (tandwieltje) kun je nu je eigen beoordelingsschema’s maken met letters, woorden en/of cijfers. Hierdoor kun je dus een cijferlijst creëren die exact overeenkomt met de lijst in het leerlingvolgsysteem.

Wil je dat de leerlingen het gemiddelde cijfer pas zien op het moment dat je het definitief in het leerlingvolgsysteem zet? Dan kun je hier ook het weergeven van het gemiddelde uitzetten.

Stel je het nieuwe schema vervolgens in als standaard. Dan kun je deze ook importeren in andere klassen: Cijfers > Instellingen.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *