Arduino

programmeren

Gids, Skills, STE(A)M

20 feb 2024

Het ABC van programmeren

Ben jij bezig met programmeren in je lessen? Dan is deze poster eigenlijk wel een "must-have" om op te hangen in het lokaal...

Jan Valk

Microcontrollers, Reviews, Skills, STE(A)M

14 sep 2022

Onderwijs Review – ottodiy

De ottodiy is een open source modulaire robot die binnen het onderwijs ingezet kan worden met een focus op ontwerpen, creactiviteit, technologie en programmeren.

Jan Valk

Microcontrollers, Skills, STE(A)M

26 feb 2021

Retro Game Arcade | Lessenserie

De Retro Game Arcade is de eindopdracht van een lessenserie waarin leerlingen alle benodigde kennis en vaardigheden opdoen m.b.t Arduino en schakelingen aan de hand van praktische opdrachten .

Jan Valk

Microcontrollers, Reviews, STE(A)M

4 feb 2021

Onderwijs Review Junior IOT lessenserie

In deze onderwijs review bespreek ik uit de Stichting Junior IOT lessenserie de Bag of Fun, Retro Game Arcade, Robotarm en de WiFi robotwagen.

Jan Valk

Microcontrollers, STE(A)M

25 jan 2021

Arduino blockly met EduKits Code kit

Bij het programmeren van een Arduino denk je al gauw aan het tikken van code in C++. Code kit van EduKits is een block coding app die laagdrempelig programmeren op een Arduino weer een stapje dichter bij de leerlingen brengt

Jan Valk

Microcontrollers, Microsoft 365, STE(A)M

13 sep 2020

Hacking STEM – Spectroscoop

Een van de Hacking STEM projecten is elektromagnetische straling meten. Waarbij het doel is om leerlingen d.m.v. het bouwen van een spectroscoop kennis te laten maken met elektromagnetische straling en het kleurenspectrum.. Dit project is door ons “gehackt”.

Jan Valk