Jan is een gedreven, vakkundig en benaderbaar persoon. Drie punten waardoor de samenwerking erg prettig was. En de focus steeds opnieuw gelegd werd om leerkrachten enthousiast maken voor techniekonderwijs. De passie waarmee Jan spreekt heb ik nog bij weinig mensen gezien. Jan vraagt door en zit vooral op de inhoud. Als je een goede sparringspartner wil hebben voor techniekonderwijs, dan zou ik Jan aanbevelen.

Advies & begeleiding
minds-on

Interesse om technisch onderwijs samen met mij de juiste plek te geven binnen jullie onderwijs?

Neem dan contact op!

Technisch onderwijs zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs heeft als doel het aanleren van vaardigheden en het stimuleren van creativiteit en innovatie bij leerlingen. Het is echter veel meer dan dat alleen.

W&T (Wetenschap en Techniek) en STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics) is technisch onderwijs wat vaak als apart vak wordt gezien maar juist leergebied overstijgend in het curriculum van het al aanwezige onderwijs zou moeten worden ingebed.

Ik ben iemand die op constructieve vanuit opgedane ervaring hierin graag met jullie wil meedenken.

In mijn beleving is technisch onderwijs niet een vak op zich is, maar een manier van denken die in alle vakken kan worden geïntegreerd. Hierdoor snappen leerlingen eerder de toegevoegde waarde van de kennis die ze al bezitten en krijgen een breder begrip van de wereld om hen heen.

Graag daag ik docenten uit om creatief te denken en oplossingen te vinden om het technisch onderwijs op de juist plek en op de voor jullie juiste wijze in jullie onderwijs te positioneren

Door techniek op de juiste wijze te integreren in het curriculum, versterken we niet alleen het technische begrip van leerlingen, maar ook hun probleemoplossende vaardigheden, kritisch denken en creativiteit.

Gedreven door mijn passie voor leren en mijn overtuiging dat techniek en technologie  een essentieel onderdeel zijn van de toekomst,  inspireer ik dan ook graag docenten om deze passie over te brengen op hun leerlingen.

Samen met jullie wil ik bouwen aan een toekomst waarin leerlingen niet alleen leren over techniek en technologie, maar dit ook leren toepassen in hun dagelijks leven.

Training 3D printen in het onderwijs
Hands-on

Datum

28 mei 2024 | 09.00 – 16.00

Voor wie?

Voor docenten in het PO en VO.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze training.

Aanbod

Individueel deelnemen
Je volgt een training in groepsverband.

Doorgang bij min. 6 deelnemers. 

Groepstraining
Interesse in deze training voor meerdere deelnemers? Ik kan deze training ook bij u op locatie verzorgen. Neem contact op voor de voorwaarden en prijsafspraken.

Kosten

300,- per deelnemer ( BTW vrijgesteld)
1 dag

Locatie

Technohub Woerden

Inclusief

 • Lunch
 • Lesmateriaal

Stap binnen in de boeiende wereld van 3D-printen, een van de meest innovatieve ontwikkelingen van deze tijd. Deze technologie laat leerlingen op een geheel andere wijze leren en creëren en sluit daardoor op geweldige wijze aan bij zowel het W&T-onderwijs op het basisonderwijs als het techniekonderwijs in het voortgezet onderwijs.

Laat jullie leerlingen met hands-on ervaringen kennismaken met  de wereld van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM), maar ook in creativiteit, probleemoplossend denken en samenwerking. Laat jullie leerlingen hun verbeelding werkelijkheid maken en een tastbare succeservaring  beleven door hun eigen 3D-ontwerpen te maken en tot leven te brengen.

Voeg 3D-printen leergebied overstijgend aan jullie onderwijs toe, stimuleer de nieuwsgierigheid en creativiteit van jullie leerlingen en geef hen voorsprong op het gebied van wetenschap en technologie.

Ik laat jullie niet alleen ontdekken wat 3D-printen is en hoe een 3D printer werkt, maar leer jullie ook hoe je deze technologie leergbied overstijgend kunt integreren in jullie onderwijspraktijk. Je zult ontdekken hoe je de lesstof uit verschillende leergebieden op een praktische en boeiende manier kunt laten samenkomen als onderdeel van W&T onderwijs op het PO en het techniek onderwijs in het VO.

 

Resultaat

Na de training bezit je voldoende basiskennis om zelfstandig aan de slag te gaan met een 3D printer en weet je waar je 3D modellen kunt downloaden en hoe je deze zelf kunt ontwerpen in Tinkercad.  Ook heb je ontdekt hoe je 3D ontwerpen kunt gebruiken om je lessen te verrijken en leergebied overstijgend aan de slag te gaan.

 • Wat is een 3D printer en hoe werkt deze?
 • Hoe kun je printen met een 3D printer en wat heb je daarbij nodig?
 • 3D modellen downloaden
 • 3D ontwerpen in Tinkercad.
 • Tinkercad en 3D printen leergebied-overstijgend in de klas.

Training Lasersnijden in het onderwijs
Hands-on

Voor wie?

Voor docenten in het PO en VO.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze training.

Aanbod

Individueel deelnemen
Je volgt een workshop in groepsverband waar bij je onderwijs gerelateerd kennis maakt met lasersnijden.

Doorgang bij min. 8 deelnemers. Max. 15 deelnemers.

Groepstraining
Jullie hebben een lasersnijder op school en willen meer onderwijsgerelateerde kennis en vaardigheden opdoen bij het inzetten van de lasersnijder binnen jullie onderwijs.

Neem contact op voor de voorwaarden en prijsafspraken.

Kosten

Workshop
150,- per deelnemer (BTW vrijgesteld)
1 dagdeel

Locatie

Technohub Woerden

Inclusief

 • Lesmateriaal

Stel je voor: een klaslokaal vol verwonderde gezichten, bruisend van opwinding en creativiteit. Jij gaat namelijk jouw leerlingen uitdagen om te denken buiten de kaders, hun grenzen te verleggen en te ontdekken wat ze allemaal nog meer kunnen. Je gaat leerlingen zien die met stralende gezichten hun eigen ontwerpen tot leven zien komen.

Met een lasersnijder maken de leerlingen kennis in de wereld van STEAM-onderwijs op een manier die ze nog niet eerder hebben ervaren. Het maakt het mogelijk om op inspirerende wijze leerlingen bewust en onbewust  op praktische wijze verschillende leergebieden met elkaar te laten verbinden.

Het maakt het mogelijk vakoverstijgende projecten creëren die de nieuwsgierigheid van de leerlingen stimuleert en hen uitdaagt om te denken als echte probleemoplossers. Er wordt een leeromgeving gecreëerd waarin de  leerlingen worden aangemoedigd om verbanden te leggen tussen verschillende vakgebieden 

Het is een ervaring die hen voorbereidt op de wereld van morgen. Met de inzet van een lasersnijder breng je de leerlingen niet alleen technologische vaardigheden bij, maar ook belangrijke vaardigheden zoals kritisch denken, probleemoplossen en samenwerken

Natuurlijk kan het een beetje overweldigend zijn om met nieuwe technologie aan de slag te gaan, maar daar kan ik jullie bij helpen!

Ik laat jullie ontdekken wat de mogelijkheden van een lasersnijder zijn en hoe deze leergebied overstijgend kan worden ingezet als onderdeel van W&T onderwijs op het PO en het techniek onderwijs in het VO.

 

Resultaat

Na de training bezit je voldoende basiskennis om zelfstandig aan de slag te gaan met een lasersnijder en hoe je hier zowel in 2D als in 3D kunt ontwerpen. Ook heb je ontdekt hoe je het ontwerpen van modellen voor de lasersnijder kunt gebruiken om je lessen te verrijken en leergebied overstijgend aan de slag te gaan.

 • Wat is een lasersnijder en hoe werkt deze?
 • Hoe kun je lasersnijden en wat heb je daarbij nodig?
 • Ontwerpen in het platte vlak (2D)
 • Ontwerpen van 2D naar 3D
 • Online webtools 
 • Lasersnijden leergebied-overstijgend in de klas
Training micro:bit in het onderwijs
Hands-on

Voor wie?

Voor docenten in het PO en VO.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig voor deze training.

Aanbod

Individueel deelnemen
Je volgt een training in groepsverband.

Doorgang bij min. 8 deelnemers. Max. 15 deelnemers.

We gaan hands-on aan de slag dus de microbit is inbegrepen bij de training, Je kunt er daarna dus ook thuis direct mee aan de slag!

Groepstraining
Interesse in deze training voor meerdere deelnemers? Ik kan deze training ook bij u op locatie verzorgen. Neem contact op voor de voorwaarden en prijsafspraken.

Kosten

330,- per deelnemer (excl. BTW)
1 dag

Locatie

Omgeving Gouda

Inclusief

 • Microbit GO V2 Startpakket
 • Lesmateriaal

De Micro:bit. Deze kleine, maar krachtige computer opent voor jouw leerlingen een deur naar een wereld van mogelijkheden en voor jou de kans om verschillende leergebieden met elkaar te verbinden.

Met de Micro:bit kunnen kun je technologie tot leven brengen in de klas, maar ook de verbinding leggen tussen verschillende leergebieden. Door hands-on ervaringen met de Micro:bit kunnen jouw leerlingen hun creativiteit de vrije loop laten, problemen oplossen en samenwerken aan boeiende projecten.

Tijdens deze training leer je niet alleen de basisprincipes van de Micro:bit, maar ontdek je ook hoe je deze kunt verbinden met jouw onderwijspraktijk. Je leert hoe je de lesstof uit verschillende leergebieden kunt samen laten komen in uitdagende en inspirerende projecten die de nieuwsgierigheid van jouw leerlingen prikkelen. Het sluit daardoor op mooie wijze aan bij zowel het W&T-onderwijs op het PO als het techniekonderwijs in het VO.

Kiezen voor de Micro:bit betekent jouw leerlingen voorbereiden op de wereld van morgen, waar technologie een groot onderdeel is van het dagelijks leven. Je geeft hen niet alleen de vaardigheden die ze nodig hebben om te leven in een digitale samenleving, maar stimuleert ook hun creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen.

 

Resultaat 

Na de training bezit je voldoende basiskennis om zelfstandig aan de slag te gaan met de micro:bit en kun je deze op eenvoudige wijze programmeren. Ook heb je ontdekt welke mogelijkheden de microbit allemaal biedt door het toevoegen van actuatoren en sensoren en hoe je deze kunt gebruiken om je lessen te verrijken en leergebied overstijgend aan de slag te gaan.

 • Wat is een micro:bit en hoe werkt deze?
 • De micro:bit programmeren
 • Sensoren en actuatoren
 • micro:bit in de klas